Pilaf de orez cu dovlecel si salata de varza cu marar

de Valclaudia in Mancaruri de post, 13 Dec 2015 | 4665 vizualizari

 

Mancare de post

 

INGREDIENTE

Pentru pilaf:

  • 1 ceapa potrivita
  • 1 dovlecel cu coaja inchisa la culoare
  • 3 linguri ulei de masilne
  • sare de Himalaya
  • 1 lingurita bobite de mustar
  • 1 lingura legume deshidratate
  • piper macinat dupa gust
  • 1 cana orez cu bobul lung
  • 3 cani apa plata
  • patrunjel verde
  • seminte de susan

Pentru salata:

  • 1 varza medie
  • sare de Himalaya
  • 2 linguri ulei de masline
  • marar verde
  • otet aromatizat cu capsuni
  • 1 lingurita zahar brun
  • seminte de susan

   

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez cu dovlecel si salata de varza cu marar:

Ceapa se curata de coaja si se toaca marunt.

Punem ceapa la calit in putin ulei, la foc mic.

Dovlecelul se spala foarte bine, apoi se sterge cu prosoape de bucatarie din hartie.

Taiem capetele dovlecelului, apoi il trecem pe razatoarea cu ochiuri mari.

Adaugam dovlecelul peste ceapa calita, bobitele de mustar,legumele desidratate, piper si sare dupa gust si calim alte 10 minute.

Adaugam orezul, punem 1 cana de apa plata, lasam sa scada apa, apoi o adaugam si pe a doua.

In tot acest timp amestecam des in pilaf sa nu se prinda de cratita.

Punem si ultima cana cu apal plata, reducem la minim focul, lasam pana se umfla orezul , apoi oprim focul, presaram verdeata si acoperim cratita cu un capac.

Pentru salata spalam varza, o tocam marunt.

O punem intr-un castron, adaugam doua linguri ulei de masline, sare de Himalaya dupa gust, 1 lingurita zahar brun, otet aromatizat cu capsuni, marar verde si amestecam.

La servire presaram peste salata si peste pilaf seminte de susan si patrunjel uscat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu dovlecel si salata de varza cu marar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta de post